Problematika vzdělávání romských dětí na základních školách - Sýs, Milan (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato závěrečná práce z DPS se především zaměřuje na řešení problematiky vzdělávání romských dětí na základních školách v České republice. Existence nejrůznějších vzdělávacích metod a jejich efektivní využívání může mít veliký přínos pro samotné romské děti, tak i pro celou společnost.
The issue of education for roma children in primary scholls
Keywords: vzdělávání romských dětí; základní školy; romské rodiny; multikulturní výchova; education of roma children; primary school; roma family; multicultural education