Preference autobusových linek MHD obsluhujících jihovýchodní část hlavního města Prahy - Šašek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce je zaměřena na preferenci autobusové dopravy v jihovýchodní části hl. m. Prahy. První kapitola obsahuje analýzu současného stavu a údaje o kvalitě služeb a vytváření a udržování preferenčních opatření. Analýza, která zahrnuje dva průzkumy, je použita pro náměty na zlepšení stávající situace. V druhé kapitole jsou uvedeny konkrétní návrhy řešení. Ve třetí kapitole jsou pak návrhy vyhodnoceny z pohledu ekonomického a z pohledu kvality dopravního systému.
Preference of the urban public transport bus lines in the southeastern part of Prague
Keywords: preference; autobusy; vyhrazené jízdní pruhy; řadič; světelné signalizační zařízení; preference; buses; dedicated lanes; traffic distributor; traffic lights