Využití elektrárenských popílků v oblasti alkalicky aktivovaných materiálů jako alternativní stavební hmoty v dopravním stavitelství - Novák, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce se věnuje problematice vývoje a výroby geopolymerů. Zabývá se jejich základními fyzikálními vlastnostmi, které jsou důležité pro konstrukce, které by v budoucnu z toho materiálu mohly být vytvářeny. Věnuje se také optimalizaci a výrobě optimální směsi.
Application of alkaline activated materials based on power-station-ashes as an alternative building masses for civil engineering in transport constructions
Keywords: Geopolymer; pevnost v prostém tlaku; nasákavost; objemová hmotnost; tvrdost; optimalizace směsi; výroba směsi; Geopolymer; unconfined compression strength; absorbability; density; hardness; mixture optimization; mixture production