Korupce a její měření - Bielková, Eliška (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice korupce a jejího měření, vymezuje základní pojmy spojené s korupcí a subjekty zabývající se měřením korupce. Dále jsou popsány metody měření korupce a s pomocí nich je vyhodnocen vývoj korupce v ČR. Součástí práce je také dotazníkové šetření, pomocí něhož je zjišťováno vnímání korupce obyvateli České republiky.
Corruption and its measuring
Keywords: korupce; úplatkářství; měření korupce; subjekty měřící korupci; Česká republika; corruption; bribery; measuring corruption; subjects measuring corruption; Czech Republic