Antimikrobiální efekt přírodních látek na bakterie rodu Arcobacter - Bůžková, Dana (Univerzita Pardubice, 2015)
V práci jsou nejprve uvedeny základní vlastnosti bakterií rodu Arcobacter. V další části jsou popisovány principy působení přírodních látek proti mikroorganismům. Největší prostor je věnován antimikrobiálním účinkům vybraných konkrétních přírodních produktů a extraktů a jejich možnému využití.
Antimicrobial effect of natural compounds against bacteria of the genus Arcobacter
Keywords: Bacteria; antibacterial effects; organic acid; essentials oil; bakterie; antibakteriální účinky; organická kyselina; esenciální olej