Nadace Světový Étos - Centrum Prokopios z religionistického pohledu - Vejběrová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2012)
Předložená diplomová práce se zabývá Nadací Světový Étos - Centrum Prokopios. Na začátku je velmi stručně přiblížen životopis Hanse Künga. Dále je zde představen Küngův projekt Světový étos a s ním související Nadace Světový étos v Tübingen. V další části je uveden krátký životopis Karla Flosse a je zde přiblížena historie Nadace Světový Étos - Centrum Prokopios. Dále jsou představeny Letní filosofické školy a reflexe těchto škol v českých médiích. Stěžejní kapitola je věnována vlastnímu terénnímu výzkumu, který probíhal s účastníky Letní filosofické školy. Závěr práce je věnován shrnutí poznatků z terénního výzkumu a vlastním závěrům.
Global Ethic Foundation - Centre Prokopios from the Perspective of Religious Studies
Keywords: náboženství; světový étos; Küng, Hans; Nadace Světový étos v Tübingen; Floss, Karel; Nadace Světový Étos - Centrum Prokopios; Letní filosofické školy; religion; global ethic; Global Ethic Foundation in Tübigen; Global Ethic Foundation - The Centre Prokopios; Philosophy Summer Schools