Význam a stanovení sacharidů v alkoholických kvašených nápojích - Kříž, Martin (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá obsahem sacharidů v medovinách a vínech. V teoretické části jsou popsány fyzikálně-chemické vlastnosti sacharidů, jejich izolace z potravinářské matrice a stanovení pomocí chemických a instrumentálních metod. Druhá část práce zahrnuje experimentální výsledky stanovení cukrů ve vybraných vzorcích medovin a vín a jejich porovnání s literaturou.
Importance and Determination of Carbohydrates in Alcoholic Fermented Beverages
Keywords: saccharides; wine; mead; determination of saccharides; sacharidy; víno; medovina; stanovení sacharidů