Marfanův syndrom - Hodáň, Libor (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce pojednává o závažnosti onemocnění Marfanovým syndromem. Ve studii jsou popsány klinické znaky, typ dědičnosti a jeho frekvence v populaci. Důležitou součástí je též prognóza i diagnóza. V závěru je zmíněna genetická podstata nemoci a molekulárně genetická vyšetření.
Marfan syndrome
Keywords: klinická biochemie; molekulární genetika; Diagnostika; dědičnost; Marfanův syndrom