Psychological aspects and feminist features of Nathaniel Hawthorne`s "The Scarlet Letter" - Štanclová, Jana (Univerzita Pardubice, 2003)
Obsahem práce je analýza Hawthornova románu z hlediska tematického i formálního. Analýza je zaměřena především na postavení hlavní hrdinky románu ve společnosti a prezentaci patriarchálního založení společnosti v románu. Práce se dále zabývá symbolismem v díle a otázkou viny a trestu.
Psychologické aspekty a prvky feminismu v románu Šarlatové písmeno od Nathaniela Hawthorna
Keywords: americká literatura; Hawthorne, Nathaniel; rozbor literárního díla; ženské hrdinky; ženská otázka; feminismus; ženy