Technologické postupy při mimořádných událostech v pražském metru - Pluhař, Matěj (Univerzita Pardubice, 2013)
Mimořádné události se dějí a řeší se ve všech druzích dopravy. Zahrnují se sem teroristické útoky, nehody, střety s osobami nebo i dílčí technologické problémy. Cílem práce je seznámit čtenáře s technologií, která s mimořádnými událostmi souvisí, a pokusit se navrhnout postup lepší a efektivnější. Je to právě metro, které je ze všech druhů městské dopravy nejzranitelnější.
Technological procedures for emergency situations in the Prague metro
Keywords: bezpečnost; metro; mimořádné události; Praha; technologie; emergency; Prague; safety; technology