Změny v dopravních sítích - Krzyžánek, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce nahlíží na řešení jednoduchých situací na dopravní síti, která prochází jednoduchými změnami. Jako reálný příklad byla vybrána nově budovaná zastávka Třinec-město, která může a nemusí změnit přepravní povahu celé sítě MHD. Řešení této práce nabízí možné modely pro zpracování v softwarovém systému nabízeném na trhu.
Changes in transport networks: merging nodes and their impact on the entire transport network
Keywords: teorie grafů; dopravní síť; MHD; zastávka Třinec-město; theory of graphs; transport networks; public transport; station Třinec-mesto