Formy vlády a jejich vztah k právu - Biško, Jan (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor v práci provádí porovnání formy vlády ve starověkém Řecku a současné právní úpravy moci výkonné v Česku.
Ruling forms and their reference to the law
Keywords: právo; politika; vláda; výkonná moc; prezidenti; Řecko; Česko; starověk