Respektování a ochrana vlastnických práv v rámci životního cyklu produktu - Horáková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá ochranou průmyslových práv podniku. První část je pojednává o hodnotové síti, vztahy mezi členy sítě, sociálních dopadech, férové konkurenci, sociální odpovědnosti a o vlastnických právech podniku. Dále je věnována obsahu vlastnických práv, jejich historii, právní úpravě vlastnických práv, jejich vymahatelnosti, porušováním vlastnických práv a sankcím za jejich porušování. Práce se také zabývá indikátory vlastnických práv, jejich ochranou a měřitelností. Druhá polovina práce je zaměřena na výzkum pomocí scénáře dotazování ve firmách Synthesia, a.s. a Fatra, a.s.
Respecting and protection of property rights in product life cycles
Keywords: vlastnická práva; duševní vlastnictví; průmyslová práva; hodnotová síť; property rights; intellectual property; industrial law; value network