Zajištění nadrozměrné přepravy zalomené hřídele do Koreje - Piętoňová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2016)
Přeprava nadgabaritních zásilek patří mezi složitější a náročnější operace v přepravě. Možnost zajištění těchto přeprav je reálná jak po silnici, tak železniční cestou. V rámci snížení kongesce na silnicích se nabízí možnost přepravy železničním speciálním šestnáctiosým vozem Uaai (Hx). V práci budou navrženy dvě možnosti přepravy zalomené hřídele v relaci Ostrava Vítkovice Hamburk a to železnice řeka nebo silnice řeka. Zde by byly vypracovány alternativy jednotlivých technologií včetně otázky ekonomické náročnosti přepravy.
Ensuring oversized shipments crankshafts to Korea
Keywords: nadrozměrná přeprava; železniční přeprava; říční přeprava; oversized transport; river transport; kongesce; zalomená hřídel; technické parametry nakládky; silniční přeprava; vůz Uaai (Hx); congestion; crankshaft; technical parameters of loading; road transport; waggon Uaai ( Hx); railway transport