Vizualizace knihařského postupu výroby vazby s pomocí 3D grafiky - Lichtenbergová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá vizualizací postupu výroby knihařské vazby, konkrétně vazby japonské. Využívá k tomu propojením vektorové a prostorové grafiky. V první části popisuje jejich základní charakteristiku, úzce se opírá také o sazbu textu, počítačovou grafiku, polygrafii a tisk. Praktickou částí práce je návrh a zpracování skládané brožury, popisující výrobní postup vybrané vazby. V brožuře je využito modelování 3D objektů jako doplnění grafického zpracování.
Visualization of the bookbinding process with the help of 3D graphics elements
Keywords: počítačová grafika; sazba; 3D modelace; polygrafie; tisk; computer graphics; typesetting; 3D modeling; polygraphy; printing