Rozvod a porozvodová péče matky o dítě - Zelená, Eva (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá rozvodem a porozvodovou péčí matky o dítě, s důrazem na potencionální výchovná a ekonomická rizika. Pozornost je primárně věnována významu rodičovství v kontrastu s rozvodem, škodlivým vlivům působících ze strany rodičů, reakcím dětí na rozvod a v neposlední řadě také ekonomickým úskalím, která jsou s porozvodovou péčí matky o dítě spjata. Práce se okrajově věnuje také historii rozvodu, legislativní úpravě rozvodu a porozvodové péči, jakožto i genderu a jeho roli při svěřování dětí do péče.
Divorce and after-divorce mother´s care
Keywords: divorces; after-divorces mothers' cares; Education; living standards; rozvody; porozvodové péče matek; výchovy; životní úrovně