Analýza perspektiv evropské politiky v oblasti energetické náročnosti budov aplikované na podmínky ČR pro potřeby veřejné politiky - Horáčková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce vymezuje a vysvětluje pojmy, které se zabývají udržitelným rozvojem, nízkoenergetickými a pasivními domy. Cílem práce je zjistit, jak bude nová směrnice transformována do české legislativy. Na základě dotazníkového šetření je provedena analýza získaných dat. Největší pozornost je kladena na pasivní domy, protože mají nízkou spotřebu energie a snadno dosáhnou na dotace.
Analysis of European policy perspectives in the area of energy performance of buildings applied to the Czech Republic´s conditions for public policy needs
Keywords: udržitelný rozvoj; nízkoenergetické domy; pasivní domy; Nová zelená úsporám; legislativní vymezení energetické náročnosti budov; sustainable development; low energy homes; passive homes; New green savings; legislative definition of energy performance of buildings