Vliv stabilizátoru (trietanolamin) na dlouhodobou funkčnost kationtově polymerujících systémů - Brůnová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá kationtovou polymerací a účinkem stabilizátoru na tyto systémy. Cílem práce bylo prozkoumat skladovatelnost kationtově polymerujících systémů a jejich tepelnou stabilitu. Jako fotoiniciátory zde byly použity látky prodávané pod obchodními názvy Irgacure 250, Irgacure 261 a Irgacure 270. Jako monomer byl vybrán CELLOXIDE 2021  P. Do směsi byl přidáván stabilizátor trietanolamin. Vlastnosti nezpolymerovaných směsí byly sledovány pomocí viskozimetrie a infračervené spektroskopie.
The influence of stabilizer (triethanolamine) on long-term functionality of cationic polymerizing systems
Keywords: kationtová polymerace; polymerace; stabilizátor; cationic polymerization; polymerization; stabilizer