Podpora používání jednostopých vozidel v rámci mobility v Praze - Hruška, David (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce se v první části zabývá rozdělením jednostopých vozidel a stanovením nároků na infrastrukturu při jejich používání. V druhé části se zabývá analýzou současného stavu pražské infrastruktury, organizace dopravy na ní a legislativy v souvislosti s využíváním dopravního prostředku ve formě jednostopých vozidel jako jsou jízdní kola, elektrokola, malé motocykly apod. V poslední části jsou navržena opatření na jejich podporu a zvýšení bezpečnosti při jejich používání v Praze a také zhodnocení navržených opatření.
Support for usage of one-track vehicles within the mobility in Prague
Keywords: cyklistická doprava; infrastruktura; elektrokola; jednostopá vozidla; Praha; bicycle transport; infrastructure; electric bikes; one-track vehicles; Prague