Lymfedém jako komplikace nádorového onemocnění prsu - Stránská, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce pojednává o sekundárním lymfedému, který vzniká jako komplikace nádorového onemocnění prsu. První část textu poskytuje na základě odborné literatury teoretické poznatky popisující anatomii lymfatického systému, lymfedém, karcinom prsu a lymfedém jako komplikaci nádorového onemocnění prsu. Praktická část je zaměřena na metodiku výzkumu a interpretaci výsledků.
Lymphoedema as a complication of breast cancer
Keywords: lymfatický systém; lymfedém; komplexní dekongestivní terapie; karcinom prsu; respondentka; lymphatic system; lymphoedema; komplex decongestive therapy; breast cancer; respondent