Monokrystaly Bi2Ti3 s příměsí olova, arsenu a selenu - Bachan, David (Univerzita Pardubice, 2008)
Modifikovanou Bridgmannovou metodou byly připraveny monokrystaly systému Bi2Te3 s příměsí atomů olova, arsenu a selenu. Získané vzorky byly charakterizovány RTG difrakcí, stanovením teplotních závislostí vybraných transportních koeficientů. Zjištěné závislosti byly vysvětleny pomocí modelu bodových poruch.
Single crystals based on Bi2Te3 doped with lead, arsenic and selenium
Keywords: monokrystaly; transportní vlastnosti; bodové poruchy; Bi2Te3