Plniva přírodního původu pro aplikace ve fasádních nátěrových hmotách - Zdráhal, Jan (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na v současnosti nejpoužívanější druhy fasádních nátěrových hmot. Zabývá se jejich stručným historickým vývojem, současným složením, použitím a jejich dělením. Mezi nejrozšířenější nátěrové hmoty v současnosti patří nátěrové hmoty s akrylátovým pojivem. Dále je v práci popsán postup čištění a uprav fasády před novým nátěrem, až po samotné způsoby jeho nanášení. Hlavní těžiště celé práce je tvořeno přírodními plnivy pro fasádní nátěrové hmoty, u kterých jsou sledovány jejich vlastnosti a způsoby výroby.
Fillers of natural origin for applications in facade paints
Keywords: facade paints; binder; fillers; fasádní nátěrové hmoty; plniva; pojiva