Domácí vězení jako forma alternativního trestu - Kašparová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce je věnována trestu domácího vězení, jako nové formě alternativního trestu. Stručně popisuje témata, která jsou s pojmem domácího vězení úzce spjata. Charakterizuje alternativní tresty, které se v České republice ukládají, zejména pak trest domácího vězení. Zabývá se realizací, kontrolou a účinností trestu domácího vězení. Výzkumná část obsahuje kvalitativní metodu, konkrétně analýzu dokumentu, která je doplněna rozhovory s probačními pracovníky.
House arrest as a form of alernative punishment
Keywords: tresty; probační a mediační služba České republiky; restorativní justice; alternativní tresty; domácí vězení; punishment; probation and mediation service of the Czech republic; restorative justice; alternative punishment; house arrest