Nakladatelství Kamilla Neumannová - Waageová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce si klade za cíl popsat nakladatelskou činnost Kamilly Neumannové v kontextu celého tehdejšího nakladatelského a kulturního světa. Popsány budou i osobní pohnutky a životní osud samotné Kamilly Neumannové. Dále se práce bude zabývat jednotlivými knižními edicemi jak z hlediska výběru titulů, tak z hlediska zpracování jednotlivých knih, budou představeni jednotlivý spolupracovníci nakladatelství. Vzhledem k existenci početné konkurence bude nakladatelství představeno jako součást kulturního celku, v interakci s ostatními nakladateli a knižním světem doby působení výše zmíněného nakladatelského domu, tedy mezi lety 1905 až 1931.
The Publishing House of Kamilla Neumanová
Keywords: Neumannová, Kamilla; Procházka, Arnošt; Knihy dobrých autorů; nakladatelství; publishing house