Viry a virové vektory používané pro genovou terapii - Tesařová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2017)
Tématem této práce jsou virové vektory, které se v budoucnu mohou stát zásadní pro vývoj genové terapie. Práce popisuje jednotlivé vektory a jejich specifické vlastnosti, které budou moci být využívány k léčbě různých nemocí. Na konci se práce věnuje budoucnosti vývoje genové terapie a etickým otázkám, které jsou s tímto tématem spojeny.
Viruses and viral vectors for gene therapy
Keywords: genové terapie; virové vektory; vrozené nemoci; získané nemoci; gene therapies; viral vectors; congenital illness; acquired diseases