Moluska - Moulisová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce přináší ucelené informace o virovém kožním onemocnění molluscum contagiosum. V úvodní části práce je charakterizován původce onemocnění. V následujícím textu jsou zpracovány klinické aspekty, především klinický obraz onemocnění, diagnostické a léčebné možnosti. Závěr práce předkládá jednotlivé případy nákazy s uvedením konkrétní terapie a výsledků léčby.
Molluscum
Keywords: poxviry; molluscum contagiosum; infekce; imunomodulace; kazuistiky; poxviruses; molluscum contagiosum; infection; immunomodulation; case reports