Bezpečnost území z hlediska územního plánování - Stix, Michal (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá analýzou územního plánování se zaměřením na bezpečnost obyvatel. K této analýze poslouží územně plánovací dokumentace a to především územně analytické podklady. Vytyčí se krizové prvky mající vliv na ohrožení obyvatel a budou dále zpracovány za účelem snížení těchto rizik. Jak velký vliv má v dnešní době územní plánování na bezpečnost obyvatel je hlavní cíl diplomové práce a k jeho zjištění poslouží v praktické části textu rozbor území ORP Polička z hlediska krizových situací.
Safety of an area in the perspective of spatial planning
Keywords: územní plánování; bezpečnost území; územně analytické podklady; krizová situace; operační plán; ochrana obyvatelstva; rizikové prvky; spatial planning; security of an area; planning analytical materials; crisis situation; operational plan; protection of the population; risk elements