Současná česká folková hudba a religiozita - Obrdlíková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá vztahem české folkové hudby a religiozity, představuje několik písničkářů, kteří ovlivnili religiozitu folkové hudby, jsou nastíněny jejich náboženské postoje a vztah k posluchačské obci. U posluchačů je zkoumán jejich postoj k písním s duchovním rozměrem v souvislosti s jejich náboženskými názory.
Contemporary Czech folk music and religiosity
Keywords: folková hudba; religiozita; Folklor; písničkáři; Česko