Úloha rodičů v prevenci rizikového chování dětí - Tomášková, Kristina (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato diplomová práce pojednává o úloze rodičů v prevenci rizikového chování u jejich dětí a to například při prevenci kontaktu s neznámou osobou. Práce je rozdělena na část teoretickou a část empirickou. Cílem teoretické části je představit obecná východiska rizikového chování a primární prevence. Práce se také zaměří na téma nedostatečné prevence a následků s ní spojených. Empirickou část pak tvoří kvantitativní výzkum, jenž bude proveden pomocí dotazníkového šetření. Výzkumné šetření bude realizováno u rodičů, kteří vychovávají dítě/děti ve věku 6-18 let. Cílem výzkumu je zjistit, do jaké míry a jakým způsobem prevence ze strany rodičů probíhá.
Parents's Role in Prevention of Children's Risky Behavior
Keywords: prevence; primární prevence; rizikové chování; rodiče; děti; prevention; primary prevention; risky behavior; parents; children