Organocíničité sloučeniny s C,Y-chelátujícími ligandy - Zoufalá, Petra (Univerzita Pardubice, 2006)
Bylo připraveno 34 nových organocíničitých sloučenin, které byly rozděleny do třech kapitol. Identifikace sloučenin byla provedena pomocí elementární analýzy nebo ESI hmotnostní spektroskopie, v roztoku pomocí multinukleární NMR, v pevné fázi pomocí infračervené spektroskopie, CP/MAS NMR spektroskopie a XRD analýzy. Podle získaných výsledků byly popsány struktury v pevném stavu a pravděpodobné struktury v roztoku.
Organotin (IV) compounds with C,Y-chelating ligands
Keywords: organocíničité sloučeniny; syntézy; nukleární magnetická rezonanční spektroskopie; infračervená spektroskopie; rozpustnost; vodivost