Krizový potenciál Pardubického regionu - Chudomská, Pavla (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zaměřuje na otázku krizí, krizových situací a mimořádných událostí. Zároveň se soustředí na charakteristiku Pardubického regionu a jeho integrovaného záchranného systému. Náplní práce je také zjistit, jaký je výskyt vybraných mimořádných událostí v jednotlivých okresech Pardubického kraje, ale také ve kterém z těchto okresů je nejvyšší rizikovost. Poslední součástí práce je určení vybavenosti okresů Pardubického kraje jednotkami požární ochrany.
Crisis potential of Pardubice district
Keywords: Krize; Mimořádné události; Pardubický kraj; Integrovaný záchranný systém; rizika; aditivní metoda; Crisis; emergencies; Pardubice district; integrated lifesaving system; Risks; additive method