Městská doprava v Pardubicích jako společenský fenomén a spolutvůrce charakteru lidského sídla - Jehlík, František (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá sociálními aspekty vývoje dopravy v průběhu dějin se zvláštním důrazem na dopravu městskou. Autor se zaměřuje na sociální vliv dopravní infrastruktury na život obyvatel konkrétního sídla a využívá k tomu poznatků z padesátileté historie DPMP.
Municipal transport in Pardubice as a social phenomenon and co-creator of urban development
Keywords: historický vývoj; městská hromadná doprava; Pardubice; Dopravní podnik města Pardubic; sociální aspekty