Hodnocení restrukturalizace státního podniku - Felgrová, Monika (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá restrukturalizací státního podniku Lesy České republiky a je rozdělena do dvou celků. První část práce je věnována definici restrukturalizace, pojmů s ní souvisejících a procesu přípravy restrukturalizace. Dále je blíže rozebrána finanční analýza a specifika státních podniků. Druhá část začíná charakteristikou sledovaného podniku, na níž navazuje rozbor realizovaného restrukturalizačního procesu s využitím ukazatelů finanční analýzy. V závěru práce je zhodnocení provedeného restrukturalizačního projektu.
Evaluation of State Enterprise Restructuring
Keywords: restrukturalizace podniku; finanční analýza; absolutní ukazatele; poměrové ukazatele; státní podniky; restructuring of the company; financial analysis; absolute indicators; ratio indicators; state enterprise