Tisk vodivých vrstev pro Smart textile aplikace - Loun, Klára (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá tiskem vodivých vrstev na textilní materiály. Teoretická část popisuje textilní materiály, jejich výrobu, výhody a nevýhody. Dále popisuje tiskové formulace, které se využívají pro tisk vodivých vrstev, tiskové technologie a elektrické vlastnosti vodivých vrstev. Experimentální část se zabývá tiskem funkčních vrstev na textilní materiály. Zabývá se také měřením povrchového odporu vodivých vrstev, ohybovými a tahovými testy, a jejich následným vyhodnocením.
Printed conductive layers for Smart Textile applications
Keywords: tisk na textilní materiály; sítotisk; microdispensing; vodivé tiskové formulace; stříbrné tiskové formulace; uhlíkové tiskové formulace; printing on textile materials; screen printing; microdispensing; conductive printing formulations; silver printing formulations; carbon printing formulations