Ošetřovatelský proces u novorozence s diagnózou sepse - Brožková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2012)
Tématem teoreticko-praktické bakalářské práce je ošetřovatelský proces u novorozence s diagnózou sepse. Teoretická část bakalářské práce je věnována onemocnění sepse v novorozeneckém věku. Obsahem této části práce je zejména rozdělení sepse, epidemiologie, rizikové faktory, klinické projevy, vyšetřovací metody, terapie, komplikace, péče o nemocného novorozence a rozdělení novorozenců do skupin. V praktické části bakalářské práce jsou rozpracovány tři kazuistiky novorozenců s novorozeneckou sepsí, což je jedna z nejzávažnějších komplikací u dětí v novorozeneckém věku. Zaměřila jsem se na vyhledávání aktuálních potřeb u novorozenců s tímto onemocněním. Předkládám přehled ošetřovatelských diagnóz, které se týkají jednotlivých oblastí potřeb nemocných dětí.
The nursing process at a new born baby with diagnosis sepsis
Keywords: novorozenecká sepse; infekce; novorozenec; ošetřovatelská péče; ošetřovatelský proces; new-born baby sepsis; infection; new-born baby; nursering care; nursering process