Moderní léčba nádorů prsu - Kotyková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce pojednává o problematice nádorů prsu a jejich léčbě. Zaměřuje se na moderní trendy v managementu léčby těchto onemocnění. Práce se skládá ze dvou částí - teoretické a praktické. V teoretické části je popisována problematika onemocnění prsu, epidemiologické údaje, diagnostika, možnosti léčby a prognóza. Praktická část obsahuje informace o výsledcích výzkumu provedeném mezi pacientkami, které podstoupily operační léčbu na chirurgickém oddělení.
The modern treatment of breast tumors
Keywords: karcinom prsu; mastektomie; neoadjuvantní chemoterapie; biologická léčba; biopsie sentinelové uzliny; breast tumors; mastectomy; neoadjuvant chemotherapy; biological treatment; sentinel lymph node biopsy