Ekonomická náročnost vybraných sociálně patologických jevů - Ralbovská, Michaela (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku sociálně patologických jevů, které významným způsobem působí nejen na jednotlivce, ale i na společnost jako celek. Cílem práce je analýza konkrétních jevů z oblasti sociální patologie, jako jsou závislosti na návykových látkách, alkoholu a patologické hráčství z hlediska jejich ekonomické náročnosti.
Economic complexity of selected socio-pathological phenomena
Keywords: sociálně patologické jevy; závislosti; alkohol; drogy; patologické hráčství; socio-pathological phenomena; addictions; alcohol; drugs; pathological gambling