Úloha mastných kyselin v mužské a ženské reprodukci - Kábelová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zabývá úlohou jednotlivých mastných kyselin v mužském a ženské reprodukci, složením a funkcí membrány, stavbou pohlavních buněk, spermie a vajíčka.
The role of fatty acids in male and female reproduction
Keywords: fatty acids; plasma membrane; sperm; oocyte; fertilization; oxidative stress; mastné kyseliny; plazmatická membrána