Orientační a informační systém v železničních stanicích a na železničních zastávkách - Tomandl, Vladimír; Lněnička, Petr; Matuška, Jaroslav (My University, 2021)
Příspěvek je věnován orientačnímu a informačnímu systému používanému na železniční infrastruktuře. Uvádí základní terminologii a informace o aktuálním stavu poznání. Autoři příspěvku na základě svých dlouholetých zkušeností v dané oblasti poukazují na nejčastější chyby při návrhu a realizacích staveb a prostřednictvím případových studií poskytují čtenáři příklady správného řešení.
Orientation and Information System at Railway Stops and Railway Stations
Keywords: orientační systém; informační systém; přístupnost; optický kontrast; indukční smyčka; orientation system; information system; accessibility; optical contrast; inductive loop