Asistovaná reprodukce - in vitro fertilizace - Růžičková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zaměřuje na proces asistované reprodukce, při kterém dochází k manipulaci se zárodečnými buňkami nebo s embryi, včetně jejich uchovávání, a to za účelem léčby neplodnosti ženy nebo muže. Podrobně jsou rozebrány jednotlivé fáze léčby neplodnosti metodou in vitro fertilizace. V práci jsou zahrnuty i rizika plynoucí z asistované reprodukce. Závěr práce je věnován budoucnosti in vitro fertilizace, včetně popisu nových technik.
Assisted Reproduction - In Vitro Fertilization
Keywords: asistovaná reprodukce; in vitro fertilizace; neplodnost; vajíčko; spermie; embryo; assisted reproduction; in vitro fertilization; infertility; oocyte; sperm; embryo