Informace a modely rizika - Roudný Radim (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2015)
Pojednání v prvé části se zabývá kategorizací informací a jejich významem. V další části jsou uvedeny některé problémy, se kterými se setkáváme při tvorbě modelů rizika.
Information and models of risk
Keywords: Hrozba; riziko; prevence; informace; model rizika; agregace veličin; Threat; risk; prevention; information; model risk; aggregation variables