Hladiny metaloproteináz -2 a -9 u pacientů po perkutánní koronární intervenci - Ryšavá, Lenka (Univerzita Pardubice, 2019)
Cílem této diplomové práce je stanovit hladinu matrixové metaloproteinázy-2 a matrixové metaloproteinázy-9 metodou želatinové zymografie u pacientů s ischemickou chorobou srdeční, kteří podstoupili implantaci koronárních stentů pomocí perkutánní koronární intervence, se zaměřením na sledování dynamiky hladin těchto enzymů. Dále se tato diplomová práce zaměřuje na porovnání hladiny matrixové metaloproteinázy-2 a matrixové metaloproteinázy-9 ve vzorcích těchto pacientů u lékových a vstřebatelných stentů.
Levels of metalloproteinases -2 and -9 in patients after percutaneous coronary intervention
Keywords: Matrixová metaloproteináza-2 a -9; ischemická choroba srdeční; perkutánní koronární intervence; želatinová zymografie; koronární stenty; Matrix metalloproteinase-2 and -9; coronary artery disease; percutaneous coronary intervention; gelatin zymography; coronary stents