Finanční ukazatele u strojírenských podniků - Macek, Daniel (Univerzita Pardubice, 2002)
Cílem práce je vytvoření finanční oborové analýzy za strojírenský průmysl v r. 2000 s důrazem na použití postupů popisné a induktivní statistiky. Práce obsahuje i nastínění řešení situace ve strojírenství.
Financial indicators in engineering enterprises
Keywords: výroba strojů; finanční ukazatele; majetková struktura; účetní výkazy; statistické testy; korelace