Malnutrice u hospitalizovaných seniorů - Vtípilová, Klára (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku výživy u hospitalizovaných seniorů. Teoretická část se zabývá hodnocením stavu výživy, nutriční terapií, etickým pohledem na umělou výživu a shrnutím základních poznatků, které se týkají malnutrice. Praktická část analyzuje, prezentuje a hodnotí data získaná během výzkumu, který je zaměřen na hodnocení stavu výživy u hospitalizovaných seniorů. Na základě získaných výsledků byla vytvořena obecná doporučení pro praxi.
Malnutrition at hospitalized of seniors
Keywords: malnutrice; stáří; výživa; nutriční screening; malnutrition; old age; nutriment; nutrition screening