Možná zdravotní rizika spojená s dlouhodobým užíváním hormonální antikoncepce - Rosecká, Iveta (Univerzita Pardubice, 2018)
Název závěrečné práce je Možná zdravotní rizika spojená s dlouhodobým užíváním hormonální antikoncepce. Jedná se o teoretickou práci, která zahrnuje popis jednotlivých druhů hormonální antikoncepce a zdravotních komplikací spojených s užíváním tohoto typu antikoncepce. Na začátku práce je popsána historie používání různých druhů antikoncepce a jejich postupný vývoj. Cílem práce bylo popsat jednotlivá zdravotní rizika spojená s dlouhodobým užíváním hormonální antikoncepce zejména cévní a onkologická onemocnění.
Potential health risks associated with long-term use of hormonal contraception
Keywords: hormonální antikoncepce; žilní trombóza; rakovina prsu; hormonal contraception; venous thrombosis; breast cancer