Znalosti elektrokardiografie u zdravotnických záchranářů - Šimon, Matěj (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce zaměřena na problematiku elektrokardiografie (EKG) a zjišťuje znalosti zdravotnických záchranářů při čtení EKG záznamu. Teoretická část této práce je zaměřena na seznámení s EKG jako diagnostickou metodou a s vybranými patologickými stavy, jejich diagnostikou a základní léčbou v přednemocniční péči. Výzkumná část se věnuje analýze výsledků dotazníkového šetření. Toto dotazníkové šetření bylo realizováno ve dvou vybraných krajích a cílem bylo zjistit znalost zdravotnických záchranářů v oblasti elektrokardiografie. Výsledky jsou vyhodnoceny pomocí tabulek, schémat a grafů.
Knowledge of electrocardiography in paramedics
Keywords: arytmie; elektrokardiograf; elektrokardiogram; přednemocniční neodkladná péče; záchranář; arrhythmia; electrocardiograph; electrocardiogram; paramedic; prehospital emergency care