Využití chromatografických technik pro analýzu umělých sladidel - Škop, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením umělých sladidel pomocí chromatografických technik. První část je věnována obecné charakteristice sladidel. Druhá část je zaměřena na vlastnosti, fyziologické účinky a využití umělých sladidel. Ve třetí části jsou popsány chromatografické techniky použité při stanovení umělých sladidel a následně jsou porovnány.
Chromatographic techniques in analysis of artificial sweeteners
Keywords: umělá sladidla; kapalinová chromatografie; plynová chromatografie; artificial sweeteners; liquid chromatography; gas chromatography