Functional and stylistic aspects of the passive voice in Czech and in English - Sládková, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá využitím trpného rodu v češtině a angličtině. Konkrétní příklady z odborného stylu umožňují srovnání výskytu trpného rodu v obou jazycích a možnosti porovnání způsobů vyjádření anglického a českého trpného rodu.
Funkční a stylistické aspekty trpného rodu v češtině a v angličtině
Keywords: Anglický jazyk; trpný rod; čeština; lingvistika