Mariánský sloup v Mladějově na Moravě - Fedorčák, Jan (Univerzita Pardubice, 2005)
Dokumentace podává zprávu o rekonstrukci a restaurování dílčích částí pískovcového Mariánského sloupu v Mladějově, tj. torsa sochy Panny Marie v životní velikosti a středového sloupu. Práce obsahuje popis památky, nálezovou průzkumovou zprávu, koncept i postup vlastního restaurátorského zásahu, shrnutí technologických postupů a použitých materiálů a doporučený režim památky.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; Rekonstrukce; mariánské sloupy; sochy; technologie; průzkumy; pískovce; Panna Marie