Aktualizace strategického plánu mikroregionu jako nástroj rozvoje v době krize - Tvrzníková, Klára (Univerzita Pardubice, 2011)
Záměrem této práce je nejprve popsat regionální politiku, strategické plánování a postup tvorby strategického plánu. Následuje popis řešeného území mikroregionu Drábské světničky. Na základě analýzy stavu území bude formulována vize a podán návrh záměrů, vytipovaných prioritních os a globálních cílů. Konečným cílem práce bude navrhnout aktualizovanou verzi Strategie rozvoje venkovského mikroregionu Drábské světničky.
Microregion´s strategic plan up-dating as an instrument of development in the time of the economic crisis
Keywords: regionální politika; strategický plán; mikroregiony; plánování; regional policy; strategic plan; microregion; planning